Don Edgar Koffie

Boer Erik over de koffie van Natalia & Joram

Koffie is voor mij als boer, na een frisse douche, het begin van de dag. De dagen als boer beginnen vaak voor dag en dauw en dan is een echt goede kop koffie in de gaard een perfecte start. Mijn favoriete bonen zijn voor u geselecteerd in onze soort Morgenstond te vergelijken met een Lungo of regulair koffie.

Sinds ik boer ben sta ik voor heerlijk en eerlijk; Natalia en Joram delen die kernwaarden met hun Don Edgar koffie. Don Edgar staat voor: transparante communicatie, nauwe samenwerking en eerlijke prijzen voor de lokale boeren. Dit alles, resulterend in Colombiaanse specialty koffie van hoge kwaliteit die voor een eerlijke prijs wordt verhandeld.

Wij drinken met het personeel altijd koffie om 10.00 uur en vaak ben ik dan al uren in de gaard geweest. Op dat moment kan ik wel een stevige bak koffie gebruiken en geniet ik van van de werkdag drink ik graag een donkere en stevige kop koffie; deze bonen zijn voor u geselecteerd in onze soort Bruut te vergelijken met een Dark roast.


Don Edgar gaat verder dan het verkopen van koffie. Ze werken nauw samen met de boeren om het (na)oogstproces waar mogelijk te verfijnen en te verbeteren. Een deel hiervan wordt gedaan door onderwijs te bieden en gemeenschappen op te bouwen. Op deze manier eren ze de oorsprong van het product en houden ze de koffie interessant voor toekomstige boeren.

Don Edgar Coffee wordt gerund door Joram Bennekers (Nederlands) en Natalia Zuluaga (Colombiaans, dochter van koffieboer Gustavo Zuluaga). Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat zij makkelijker de vertaling kunnen maken van de behoefte van de koffiebrander in Europa naar de boeren in Colombia en andersom. Hierdoor zijn zij transparant, krijgen de boeren en u een eerlijke prijs, kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen.


Natalia

"Koffie is voor mij niet alleen een lekker drankje, het is mijn passie. Als onderdeel van een vierde generatie koffieboer was koffie altijd een deel van mijn leven. Als klein kind was ik al geïntrigeerd door het proces: zaaien op het juiste moment, hard werken om alle gewassen te voorzien van wat ze nodig hebben en het ambacht van oogsten, gevolgd door het verfijnde proces van het branden. Voor mij is dit proces een vorm van kunst die gewaardeerd moet worden."

"Daarom zet ik mijn leven in om de naoogstprocessen te verbeteren en de directe handel met koffiebranderijen te stimuleren. Op deze manier komt mijn droom uit: bijdragen aan het Colombiaanse koffie-erfgoed en ons familiebedrijf helpen"

Joram

"Don Edgar werd geboren toen verschillende factoren in mijn leven samenkwamen: Colombia als mijn tweede thuis hebben, het plezier en het sociale aspect van koffie en mijn verlangen om bij te dragen aan de wereld. Jaar na jaar reisde ik naar Colombia om familie te bezoeken. In dit schilderachtig heuvelachtig land, koffieboerderijen zijn alomtegenwoordig."

"Dit leidde tot mijn reis in de wereld van koffie. Na een duik in dit delicate proces werd ik me bewust van de diepte ervan. Dit in termen van de variëteit aan bonen, smaken en kleuren, maar bovendien, de boeren en hun families. Hun verhalen echt raakte mij. Waarden als transparantie, rechtvaardigheid en verbinding houd ik nauw aan mijn hart. Daarom is het mijn persoonlijke ambitie om het vakmanschap van het produceren van hoogwaardige specialty koffie samen te brengen met goede arbeidsomstandigheden en eerlijke prijzen voor de boeren."


Over de koffie: Colombia San Rafael

Finca (boerderij) San Rafael ligt in het hart van de Colombiaanse koffiegordel op de top van de gemeente Belalcázar. De gemiddelde hoogte is 1600 MASL en het heeft een speciaal microklimaat dat wordt beïnvloed door de Cauca-vallei en het westelijke Andesgebergte.

Gustavo Zuluaga en zijn kinderen vormen de derde en vierde generatie van een familie van koffietelers, wiens voorouders begin vorige eeuw vanuit het departement Antioquia naar de regio kwamen, in een massale migratie genaamd "The Antioquian colonisation".

Afbeelding van Bruut. Koffiebonen 500g

Aanbieding

Aanbieding - 500 g

0

Afbeelding van Morgenstond. koffiebonen 500g

Aanbieding

Aanbieding - 500 g

0

Afbeelding van Morgenstond. koffiebonen 1kg

Aanbieding

Aanbieding - 1 kg

0

Afbeelding van Bruut. Koffiebonen 1kg

Aanbieding

Aanbieding - 1 kg

0