Roergebakken citroenspinazie

Roergebakken citroenspinazie

Een zomers gerecht met vis uit de Nederlandse Noordzee.

Ingrediënten toevoegen aan winkelwagen
Benodigde ingrediënten voor één portie roergebakken citroenspinazie met scholfilet en rosevalkrieltjes

• Rosevalkrieltjes, 200g
• Rozemarijn, 2 takjes
• Knoflook, 2 tenen
• Scholfilet, 100g
• Citroen, 1 stuk
• Gewassen spinazie, 150g
• Amandelen, 10g
• Pijnboompitten, 10g

Zelf toevoegen

• Olijfolie
• Zout
• Peper

Gerechtinformatie

Let op: dit gerecht bevat noten!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de rosevalkrieltjes in schijven. Leg de schijven in een ovenschaal. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd de knoflook fijn. Meng de rozemarijn en de knoflook met de schijven rosevalkrieltjes. Bestrooi het geheel met olijfolie, peper en zout. Bak de aardappelen in ca. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappels gaar en goudgeel zijn.

2. Snij de knoflook fijn. Rasp de schil en pers de helft van de citroen uit. Doe de knoflook, citroenrasp en -sap samen met 1el olijfolie (per portie) en wat peper en zout in een wokpan. Zet de pan op hoog vuur. Voeg een pluk spinazie toe en roerbak in de citroen-knoflookolie. Voeg telkens een pluk spinazie toe wanneer deze slinkt tot alles in de pan zit. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Verdeel over de spinazie en laat met het deksel op de pan in 2 minuten gaar stoven.

3. Verwarm een ruime koekenpan. Doe een klontje boter en/ of olijfolie in de pan en laat heet worden. Leg de scholfilet in de pan, draai het vuur wat lager en bak beide zijden ongeveer 5 minuten. Optioneel: knijp wat citroensap over de vis uit en leg een extra schijfje citroen bij de schol.

4. Verwarm een hapjespan. Hak de amandelen in grove stukken. Rooster de amandelen en pijnboompitten in een paar minuten op middelhoog vuur tot ze knapperig en bruin zijn.

5. Schep de rosevalkrieltjes, geroerbakte citroenspinazie en scholfilet op het bord. Strooi de geroosterde amandelen en pijnboompitten over de spinazie. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Ingrediënten toevoegen aan winkelwagen