Portobello burger

Portobello burger

Portobello burger met knapperige notentapanade. Deze vega-burger is zeer smaakvol en gezond.

Ingrediënten toevoegen aan winkelwagen
Benodigde ingrediënten voor de portobelloburger

• Walnoten, 10g
• Hazelnoten, 10g
• Amandelen, 10g
• Knoflook, 1/2 teen
• Oregano, 1 takje (de blaadjes)
• Olijfolie, 2el
• Portobello, 1 stuk
• Witte bol sesam, 1 stuk
• Preischeuten, 10g
• Veldsla, 30g

Zelf toevoegen

• Olijfolie
• Zout
• Peper

Gerechtinformatie

Vegan

Let op: dit gerecht bevat noten!

Bereiding

1. Rooster de noten in een droge koekenpan. Hak de helft van de noten fijn, de andere helft grof. Hak de knoflook fijn en rits de blaadjes oregano van de takjes. Roer in een kom de noten, knoflook en oregano door elkaar samen met de olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

2. Verhit een grilpan. Smeer de portobello aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met een snuf zout en peper. Gril de portobello in circa vier minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

3. Snijd het broodje horizontaal doormidden. Gril het broodje aan de snijkant knapperig en goudbruin. Schep de notentapenade op de onderste helft en leg de portobello hier bovenop. Verdeel de preischeuten op de portobello evenals de veldsla (mag er ook naast). Leg de bovenste helft van het broodje erop om het af te maken. Eetsmakelijk!

Ingrediënten toevoegen aan winkelwagen